Najnovšia meta-analýza skúmala vplyv mliečnych produktov na metabolický syndróm a jeho zložky. Čo naznačila?
Coach Vilo•10.06.2018
Metabolický syndróm predstavuje metabolické poruchy zahŕňajúce brušnú obezitu, dyslipidémiu (porucha metabolizmu tukov), zvýšený krvný tlak a rezistenciu na inzulín, ktoré zvyšujú riziko CVD a cukrovky typu 2 (1). Prevalencia tohto syndrómu sa rýchlo zvyšuje na celom svete, pričom sa odhaduje sa, že 20-25 % svetovej populácie dospelých má tento syndróm (2). Niektoré štúdie preukazovali pozitívny vplyv a iné negatívny vplyv, čo sa týka konzumácie mliečnych výrobkov a ich vzťahu k tomuto syndrómu, avšak žiadna zo štúdií nezisťovala účinky konkrétnych typov mliečnych potravín.
Pre prístup k Premium obsahu je nutné sa prihlásiť
Čo je Fitclan Premium?
Možnosť, ako podporíš Fitclan tím a našu dlhoročnú prácu a zároveň okamžite získaš skvelé výhody. Vedecky podložený obsah, ktorým ukončíme chaos vo výžive, zdraví a fitness. Čaká ťa reálna skratka za tvojim zdravším životom. Pridaj sa k Premium členom a pocíť zmenu k lepšiemu na vlastnej koži.
Aké budeš mať výhody?
Odomkneš si prístup k 450+ Premium článkom & podcastom
Výživová & tréningová príručka v hodnote 30 € zadarmo
Zľava 40 % na Fitclan webináre/semináre a predpredaj lístkov
V skratke:
- 16 rokov v hre so železom
- 14 súťaží
- 8 rokov osobné trénerstvo
- IIFYM / IF / Flexible dieting /High energy flux
- Fitclan & 365 Gym coach/speaker
- JUDr., PhD.